viernes, 23 de marzo de 2012

NOTA DE PRENSA HUELGA IPT

Girona, 20 de març de 2012


CONVOCADA VAGA CONTRA ELS ACOMIADAMENTS A IPT PER AL 30 DE MARÇ 


La Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya dóna suport a la vaga convocada el proper 30 de març pel Comitè d’Empresa d’IPT (INSTALACIONES Y PROYECTOS INTEGRALES DE TELECOMUNICACIONES) per manifestar el rebuig de la plantilla als 12 acomiadaments improcedents que ha fet efectius l’empresa entre els dies 2 i 6 de març. 


Amb la vaga, el Comitè també pretén denunciar que amb aquest procediment IPT està vulnerant el dret de subrogació en el sector de telefonia, que recull el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Girona, ja que després de fer els acomiadaments va anunciar-los que cessava l’activitat com a subcontracta de Telefónica i que subrogaria la resta de treballadors a la nova contracta, DOMINION, a partir de l’1 d’abril. Una subrogació que es fa amb 12 treballadors menys en plantilla per a la nova empresa. Per aquesta raó, CCOO exigeix a IPT que compleixi el dret de subrogació dels treballadors i treballadores de les empreses que fins al moment tenien la contracta del servei i que l’han perduda a passar a les noves empreses adjudicatàries, tal com estableix el conveni provincial. 


A més a més, CCOO també denuncia que la direcció d’IPT no ha respectat el protocol que regula el seu Pacte d’Empresa, que recull el compromís d’IPT de mantenir el volum d’ocupació actual mentre no canviïn de manera substancial les condicions del contracte vigent amb Telefónica, que finalitza el mes d’abril d’enguany. 


IPT és una empresa que pertany al grup COMSA-EMTE, que té el centre de treball a Salt i  que realitza tasques d’instal·lació, manteniment i reparació de la xarxa de telecomunicacions de Telefónica a la província de Girona, que tenia a principis de mes a 58 treballadors en plantilla.

No hay comentarios: